Az Önhöz tökéletesen illő mosoly
Időpont egyeztetés: H-P: 8.00 - 19.00
Kapcsolat: +36 1 998 9269

Gyakran ismételt kérdések és válaszok

Korábbi pácienseink ezekre voltak kíváncsiak

A Mestermű Fogsor egy komplex, a piacon kapható más fogsorokhoz képest egyedi megoldásokat tartalmazó szolgáltatáscsomagot takar, melyben részben saját találmányainkat hasznosítjuk. Nem csoda tehát, hogy sokakban felmerülnek kérdések az alkalmazott technológiával, a várható eredményekkel vagy a folyamattal kapcsolatban. Az alábbiakban összegyűjtöttük a leggyakrabban felmerülő kérdéseket korábbi pácienseinktől, és az arra adott válaszainkat. Ha esetleg nem találná meg itt a kérdésére a választ, akkor forduljon hozzánk bizalommal az oldal tetején látható e-mail címen és telefonszámon, vagy a Kapcsolat menüpont segítségével.
Mennyi időn belül biztosítanak lehetőséget személyes konzultációra?
Telefonos vagy e-mailben történő egyeztetést követően legkésőbb pár héten belül meg tudunk szervezni Önnek egy személyes egyeztetést a beavatkozást végző fogorvossal, Dr. Fehér Tiborral. A konzultáció díja 15.000 Ft, amit jóváírunk a kezelés díjából, amennyiben a Mestermű fogsor elkészíttetése mellett dönt.
Erősen csonthiányos állapotban is lehetséges a komplett alsó-felső Mestermű Fogsor elkészítése?
Igen, a Mestermű Fogsor még olyan esetekben is megoldást jelent, amikor az állcsont már nagyon leépült, és esetleg nem implantálható.
Mennyi idő alatt készül el a fogsor?
A kezelés kezdete után 48 órán belül Ön kézhez kapja a végleges Mestermű Fogsort.
Mit jelent és mi a jelentősége a harapásregisztrálásnak?
A hagyományos harapásvétel eredménye rendkívül pontatlan, nagyban függ a kezelő ügyességétől, a páciens aktuális lelki- és izomzatának pillanatnyi állapotától. Ennek oka, hogy az állkapocsízületeknek nagy mozgási szabadságuk van. Ezért a Mestermű Fogsor készítésénél a harapást a helyes ízületi pozícióból levezetve méréssel határozzuk meg (harapásregisztrálás).
Mit jelent és mi a jelentősége az állkapocsbeállításnak?
Az elkészült fogsort finomhangoljuk, becsiszoljuk, hogy az állkapocsízület szabadon mozoghasson. Ez azt jelenti, hogy az alsó és felső fogsor oldalirányú mozgását lehetővé tesszük, ezzel a fogak összeakadását megakadályozzuk.
Mit jelent és mi a jelentősége az analóg mosolytervezésnek?
Az analóg mosolytervezés az a folyamat, amikor a megfelelő fogforma, fogméret, fogszín és fogállás kiválasztásával összeállítjuk az új fogsort. Ennek eredménye a páciens arcához, ajkához, orrához, bőrszínéhez harmonikusan illeszkedő, természetes mosoly, mely a pácienssel közösen kerül elfogadásra. Az ekkor kiválasztott és beállított fogak kerülnek a végleges fogsorba.
Miért ilyen drága ez a kezelés?
A prémium ár prémium szolgáltatást takar, a piacon elérhető legjobb alapanyagok és saját találmányaink felhasználását, a legmodernebb technológia alkalmazását, magasan képzett, több évtizedes tapasztalattal rendelkező szakemberek részvételét, kellemes, megnyugtató környezetben. Egy Mestermű Fogsor igazi időtálló befektetés az Ön egészségébe és önbizalommal teli megjelenésébe. 
Mi a feltétele az 5 éves garanciának?
Az elkészített fogsorra az átadást követően 5 évig garanciát vállalunk feltéve, hogy azt megfelelően ápolja, tisztítja, semmiféle átalakítást nem végez vagy mással végeztet rajta.
Mi a folyamata a Mestermű fogsor elkészítésének?
A Mestermű Fogsor elkészítése két egymást követő munkanap történik a Bécsi úti rendelőnkben.
Amennyiben többet szeretne tudni a fogsorkészítés folyamatáról, akkor kattintson ide a részletes leírás letöltéséhez.
Mit jelent a Mestermű Fogsor ideiglenes fogsora?
Építkezni csak biztos alapokra szabad. Ez egy fogpótlás készítésénél is így van.

Amennyiben pl. a Mestermű Fogsor előkészületeként foghúzás szükségeltetik, akkor a foghúzások után meg kell várni a csont teljes gyógyulását, mielőtt a végleges pótlást elkészítjük. Ez minimum három hónap.

Édesapám bő ötven éve azt mondta, “nem engedhetem meg magamnak, hogy páciensem fogatlanul hagyja el a rendelőmet”.

Ezért mi minden alkalommal készítünk egy ideiglenes fogsort a pácienseinknek.

Az ideiglenes fogsor célja, hogy a páciens emberek közé mehessen. Miután az ideiglenes fogsor belátható időn belül a szemétben végzi, annak kimunkáltsága nem túl precíz, és nem is kell, hogy az legyen.

Az ideiglenes fogsor alatt a fogíny és a csont gyógyul, emiatt a fogsor alaplemeze naponta egyre kevésbé passzol a fogínyhez. Ez teljesen normális folyamat, bár okozhat kellemetlenségeket a viselése során.
Az ideiglenes fogsort ragasztó tartja helyben, ellentétben a végleges Mestermű Fogsorral, mely olyan precíz kimunkáltságú, hogy a vákuum segítségével rögzül.

Az ideiglenes fogsor és a végleges, Mestermű Fogsor egyebek mellett a funkcióit, kimunkáltságát, esztétikáját tekintve nem hasonlítható össze, mivel más a céljuk és az élettartamuk is.
Mitől függ, hogy én alkalmas vagyok-e erre a kezelésre?
A Mestermű Fogsor olyan pácienseknek való, akiknek legalább az egyik állcsontjukban egyetlen foga sincs. Ha ez igaz Önre, akkor nagyon különleges eseteket leszámítva Ön alkalmas a kezelésre.
Lehetséges-e, hogy én valamiért nem kaphatok Mestermű fogsort?
Amennyiben Önnek valamelyik állkapcsában egyáltalán nincsen foga, akkor Ön szinte biztosan alkalmas arra, hogy egy prémium minőségű, személyre szabott Mestermű Fogsor boldog tulajdonosa legyen. Vannak azonban ritka kivételek, ezért is biztosítunk lehetőséget a beavatkozás előtt egy személyes konzultációra.
Mikor kell fizetnem?
A kezelés teljes költsége a kezelés megkezdésének napján fizetendő. Rendelőnkben készpénzes és bankkártyás fizetés is lehetséges.
Miért ennyivel olcsóbb, ha az alsó és a felső fogsort egyszerre készíttetem el, mint ha külön-külön?
Az árban jelentős tényező a több évtizedes tapasztalattal rendelkező munkatársaink munkaideje, illetve a kezeléshez használt rendelő és a felhasznált eszközök ellenértéke, mely az alsó és felső állkapocshoz egyidejűleg készített Mestermű Fogsor esetében jelentősen kevesebb, mint ha külön-külön készítjük a két fogsort.
Mi a különbség a Mestermű Fogsor és egy implantátummal rögzített fogsor között?
A Mestermű Fogsort a vákuum tartja helyben és nem implantátum.
Az implantátum nem csak fájdalommal járhat és komoly anyagi áldozattal, hanem a csontban való megmaradása sem garantált.
Mi a különbség a Mestermű fogsor és egy jóval olcsóbb, ragasztóval rögzített konfekcionált fogsor között?
Az egyik esetben a ragasztó tartja helyben a lemezes fogpótlást, a másik esetben a vákuum. De a legfontosabb különbség a fogsor egyedi előállítása.
Mit takar az Ön szájához tökéletesen illeszkedő Mestermű Fogsor prémium szolgáltatás?
 • Az állcsont lemintázását
 • A fogsort környező mimikai izomzat működésének lemintázását
 • Arcíves regisztrálást
 • Támasztócsapos regisztrálást
 • A helyes ízületi pozíciót eredményező harapás bemérését: a harapásregisztrálást
 • A rágósík meghatározását
 • Harapásemelés mértékének meghatározását
 • Az egyéni rágósík meghatározását
 • Analóg mosolytervezést
 • A fogsor precíziós előállítását
 • Remontázst
 • Az állkapocsízületek szabad mozgásának biztosítását
Szükséges nekem az egyedileg készített Mestermű Fogsor?
Amennyiben az Ön mozgásai pontosan megegyeznek az átlag ember állkapocsízületének mozgásaival, továbbá Ön a helyes ízületi pozícióból harap bele a felpuhított viaszba, akkor a hagyományos módon készített fogsort vagy akár egy implantátumok által elhorgonyzott rögzített fogpótlást is probléma nélkül tud viselni.
Ha nem zavarja, hogy fogsora a műviségről árulkodik, Önnek nincs szüksége a Mestermű Fogsorra.
Mitől egyedileg készített a Mestermű Fogsor?
A Mestermű Fogsor funkcionálisan és esztétikailag is a páciensre van szabva. Ez vonatkozik a harapás műszeres meghatározásától az állkapocsízületek egyéni mozgásának lehetővé tételén át az analóg mosolytervezésig sok mindenre.