Miért épül le az állcsont fogatlanság esetén

Miért épül le az állcsont fogatlanság esetén és hogyan állítja meg ezt a folyamatot a Mestermű Fogsor?

Normális esetben az ember szája mindig kissé nyitva van, a fogak teljes záródása ugyanis csak akkor jön létre, amikor üres szájjal nyelünk. Ezt könnyedén ki tudja próbálni Ön is!

Ez az összezáródás nagyjából ezerszer történik meg velünk naponta, fontos különbség van azonban azok között akinek vannak természetes fogai és akinek nincsenek, hogy milyen gyorsan lazul el az izomzat az összezáródás után. Természetes fogakkal rendelkező embereknél 1 másodperc után automatikusan ellazulnak a rágóizmok és kinyílik a száj. Az izomzat ellazításához a fogak gyökérhártyájában lévő receptorok biztosítják a visszajelzést. A fogak elvesztésekor vagy eltávolításakor azonban a gyökérhártyában lévő receptorokat is eltávolítják. Ennek következménye, hogy az izomzat az összecsukás után nem lazul el reflexesen, hanem állandóan és akaratlanul egy görcsös mozgást végez, amit a fogait elvesztett ember sokszor még nappal sem vesz észre, nemhogy álmában. Ez a görcsös erőlködés okozza az állcsont leépülését.

Ha leépül az állcsont, megszűnik a vákuum

Alapvetően minden műfogsort úgy igyekeznek elkészíteni, hogy azt a vákuum tartsa. Ám a csont rövid időn belüli leépülésétől a vákuum azonnal megszűnik. Ilyenkor a páciens jobb híján csak ragasztóval vagy implantátumos megoldás igénybevételével tudja a fogsort helyben tartani. A ragasztótól a fogsor ugyan tart, de az izmok görcsös működése megmarad, ami a további csontleépülést okozza.

A fogak elvesztése után ráadásul az állcsont képes olyan mértékben leépülni, hogy nem marad elég csontállomány implantátum behelyezéséhez. A csont leépülése miatt az arc ráadásul elveszti eredeti karakterét: beesetté és öregessé válik.

A Mestermű Fogsor ilyen esetekben is megoldást jelent, mivel nem csak a fogakat, hanem a fogsor megfelelő kialakításával a hiányzó állcsontot is pótoljuk. Ez nem azonos a műtéti csontpótlással, csupán annyit jelent, hogy a csontot a Mestermű Fogsor önmagában pótolja, precízen illeszkedve a megmaradt állcsonthoz. A fogsorral az állkapocs-ízületeket beállítjuk az eredeti helyzetükbe, és az állcsont pótlásával helyreállítjuk az arc arányait, ezzel megfiatalítva pácienseinket.

Megelőzés

A további csontleépülést a Mestermű Fogsornál azzal előzzük meg, hogy a fogsor fogait úgy állítjuk be, hogy lehetővé tegyük az állkapocs elmozdulását bármelyik irányba, miközben mindkét oldalon megmarad a fogak záródása. Kutatásaink szerint ez a feltétele az izomzat ellazulásának, és ezzel a csontleépülés megakadályozásának.

Ez a megoldás a Mestermű Fogsor egészségmegőrző hatásának egyik fontos alapköve, aminek eredményességét Dr. Fehér Tibor elégedett pácienseinek ezrei bizonyítják.

Ha tetszett a cikk, ossza meg ismerőseivel!