Az Önhöz tökéletesen illő mosoly
Időpont egyeztetés: H-P: 8.00 - 19.00
Kapcsolat: +36 1 998 9269

Rólunk

Három generáció tudása az Ön szolgálatában

Nagyapánk és édesapánk is az egyéni fogsorkészítés úttörői és mesterei voltak a maguk korában. Mi fogorvosként és fogtechnikusként az ő örökségüket visszük tovább, kiegészítve azt a modern technológia kínálta új lehetőségekkel és saját, több évtizedes tapasztalatainkkal. A kettőnk közötti harmonikus együttműködés záloga, hogy ikertestvérekként a kezdetektől együtt szívtuk magunkba közös örökségünket, a mestermű fogsorok készítését.

Weisz Zsigmond

Nagyapánk, Weisz Zsigmond Erdélyből telepedett át Budapestre, ahol 1910-ben fogtechnikus lett. Mivel mindig is nagyon izgatták a fogászati szakma újdonságai, örömmel üdvözölte az 1920-as években virágzó gnatológia és egyénre szabott fogsorkészítés tudományát.

Szaktudása egészen a Fogtechnikai Szemle főszerkesztői pozíciójáig repítette. Hatalmas tudásanyagát az általa írt könyvben: „A fogászat kérdésekben és feleletekben” is megosztotta, mely első magyar nyelvű fogászati, fogtechnikai témájú könyvként a korabeli egyetemi képzés alapműve lett.

Fehér István

Édesapánk, Fehér István kezdetben fogtechnikus volt, később fogász vizsgát tett. Közvetlenül nagyapánktól tanulta a fogsorkészítés mesterségét, amit különleges esztétikai érzékével tökéletesített. Számára az elkészült fogsor kinézete, a páciens arcához, karakteréhez való tökéletes illeszkedés rendkívül fontos volt.

Specialitása volt, hogy egyetlen találkozás alapján lelki szemeivel látni volt képes páciense eredeti kinézetét és a fogakat annak megfelelően állította be a fogsorba.
Részt vett a Fogtechnikai Szövetkezet megalapításában, és a magyarországi foggyártás beindításában.

Fehér Zsuzsanna
és
Dr. Fehér Tibor

A Mestermű Fogsor nyerő párosa.

A fogászattal és a fogsorkészítéssel egészen kicsi gyermekkorunkban, édesapánk fogtechnikai laboratóriumában kezdtünk el megismerkedni, ahol a szabadidőnk nagy részét töltöttük. Már óvodás korunkban elkezdtünk maradék anyagokból, elsősorban viaszból fogakat kifaragni, amit édesapánk a rá jellemző perfekcionizmussal felügyelt. Tulajdonképpen már ekkor eldőlt, hogy mindketten ezen a területen fogunk elhelyezkedni. Ennek eredményeképpen fogorvosként és fogtechnikusként 1993 óta készítünk közösen világszínvonalú fogsorokat.

A Mestermű fogsorban felhasználjuk mindazt a tudást, amit nagypapánktól, édesapánktól továbbá a világ legjobbjaitól tanultunk az egyénre szabott fogsorkészítésről és esztétikáról, és a tökéletes eredmény érdekében alkalmazzuk Tibor találmányát: a műszeres harapásregisztrálást. A magyar betegek mellett Svájcból, Németországból, Oroszországból, az USA-ból és a világ más tájairól is számos páciens utazott már hozzánk prémium minőségű, egyedi mestermű fogsorért.

Dr. Fehér Tibor

fogorvos, gnatológus, feltaláló

1974-ben vettem át a fogorvosi diplomámat, hat évvel később Ausztriában dolgoztam két évig, ezután pedig Németországban, Ostfrieslandban nyitottam magánrendelőt. Itteni ténykedésem során tűnt fel, hogy az egyetemen tanult konfekcionált fogsorkészítés alkalmazásával egyszerűen képtelen vagyok olyan kiemelkedő minőségű fogsorokat készíteni, mint amiket édesapám a budapesti rendelőjében.

Miután édesapámtól megtanultam azokat a mesterfogásokat, amiket ő nagyapámtól tanult, a világ legjobbjai által tartott tanfolyamokon, könyveiből képeztem magam az egyénre szabott fogsorkészítés és esztétika témában (Lauritzen, Gerber, Gysi, Santos, Meist, Schreinemakers, Hoffmann, Lerch, Lucia, Tanzer stb.).

A sokéves, alapos képzést követően is volt azonban egy területe a fogsorkészítésnek, amellyel kapcsolatban az alkalmazott technikák egyike sem hozott minden esetben kifogástalan eredményt. Ez a terület a páciens harapásának rögzítése.  1990-ben szabadalmaztattam egy módszert a harapás regisztrálására.

1993 óta újra Magyarországon dolgozom, ahol egyrészt felépítettem saját fogorvosi csapatomat – benne a fiammal, Péterrel –, másrészt a testvéremmel közösen folytattuk a mestermű fogsorok készítésének családi hagyományát. 

Fehér Zsuzsanna

fogtechnikus

Már gyerekkorunkban elhatároztuk, hogy Tiborral együtt fogsorokat fogunk készíteni, és a kettőnk közötti munkamegosztás – hogy ő végzi a fogorvosi részt, én pedig a fogsorkészítés technikai részéért felelek – is már ekkor kialakult.

1970-ben vettem át fogtechnikusi diplomámat. 1980-ban megalapítottam a saját fogtechnikai laboratóriumomat. 1993 óta – mióta Tibor újra Magyarországon tevékenykedik – dolgozunk újra szorosan együtt.

Bár kollégáimmal együtt számos fogorvos megrendelésére készítünk fogsorokat (eddig kb. 15 000-et), a Mestermű fogsorok elkészítését minden alkalommal én magam csinálom, hogy ezzel is garantáljam azt a világszínvonalú minőséget, amire a családi örökségünk kötelez.

Nézze meg korábbi pácienseinken
a szembetűnő változást!